Antena 3 CNN Economic Auto Mașinile din România care vor trebui să facă ITP-ul la șase luni. Legea a fost adoptată de Parlament

Mașinile din România care vor trebui să facă ITP-ul la șase luni. Legea a fost adoptată de Parlament

Camera Deputaților a adoptat un proiect prin care trebuie efectuată, la 6 luni, inspecția tehnică periodică pentru anumite autovehicule.

Mașinile din România care vor trebui să facă ITP-ul la șase luni. Legea a fost adoptată de Parlament
Sursa foto: Getty Images I Worayuth Kamonsuwan
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   18:00

Camera Deputaților a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier.

Astfel, sunt exceptate de la obligația de a efectua inspecția tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h.

De asemenea, este stabilită efectuarea la șase luni a inspecției tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfășoară activitatea de RENT CAR, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât și autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere.

Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, informează News.ro.

Inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare clarificarea unor aspecte privind efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum și corelarea unor dispoziții privind încheierea și executarea contractului de transport pentru transporturile naționale.

Prin aceste modificări, sunt exceptate de la obligația de a efectua inspecția tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h sau vehiculelor lente, vehiculelor cu șenile, tramvaielor și vehiculelor cu tracțiune animală.

Mașinile Uber și Bolt fac ITP-ul la 6 luni.

Totodată, este stabilită efectuarea la 6 luni a inspecției tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfășoară activitatea de RENT CAR, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât și autovehiculelor utilizate pentru serviciul de închiriere.

De asemenea, proiectul clarifică și unele dispoziții care reglementează examinarea persoanelor care intenționează obținerea atestării inițiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă.

Atenţie! Legea va intra în vigoare doar după ce preşedintele Klaus Iohannis o va promulga şi doar după ce va fi publicată în Monitorul Oficial al României.

×
Subiecte în articol: şoferi ITP 2024
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close